Combining Art & Life

Since 1964

Klaas-Jan Gorter ( 16-11-1951 Wormerveer) Beeldend Kunstenaar | Grafisch Vormgever. 

Al vanaf mijn jeugd heb ik een grote liefde en passie voor tekenen en schilderen. Op mijn 13de kwam ik in contact met Leen Spierenburg uit Spaarndam.  Ik heb daar de kwaliteit en de basis in teken- en schilderles mogen ervaren.

Later op 15 jarige leeftijd, in mijn vrije tijd schilderde ik vele jaren in het atelier van Henk de Vries uit Santpoort, waar ik de techniek en het kleur mengen tijdens het schilderen, zowel in aquarel, pastelkrijt en olieverf heb geleerd. 

De opleiding op het Grafisch Lyceum is tevens een aanvulling voor mijn grafische creativiteit.  Naast het schilderen oefende ik mijn beroep als grafisch vormgever bij EMI platenmaatschappij, later gaan werken als freelancer, daarna als art director bij Myosotis reclamebureau.

 

Over Mijn Kunst

Mijn werken zijn het gevolg van jaren observeren van de harmonie in de natuur, het zoeken naar de kleuren, de lijnen en de sfeer die bepalend is voor deze harmonie. 

Juist deze harmonie is iets wat mij intrigeert. De uitdaging om het samenspel van lijnen, kleuren en sfeer aan het papier of doek toe te vertrouwen is mijn drijfveer.

 

Contact

Wilt u meer weten over mijn kunstwerken neem gerust contact met mij op.